top of page

Savjeti za bazene sa folijom

Pridržavajte se jednostavnih pravila i očuvajte svoju foliju dugi niz godina.

RENOLIT ALKORPLAN FOLIJE

U našoj ponudi nalazi se AlkorPlan - svjetski poznati brand tvrtke Renolit za PVC membrane koje su najbolja rješenja za hidroizolaciju u visoko i niskogradnji,  a također i kao završna obloga bazena, koja je najčešći odabir Investitora koji prepoznaju kvalitetu i trajnost, jer folije dolaze uz garanciju vodonepropusnosti na 10 godina, a XTREME čak 15 godina.

Tvrtka Renolit ima više od 60 godina iskustva u sektoru hidroizolacije s više od 300 milijuna m² instaliranih AlkorPlan membrana sa čime je najvažniji europski proizvođač PVC membrana.

AlkorPlan 2000 membrane za bazene su prisutne  kako na privatnim tako i na javnim bazenima za sportska takmičenja, hotelskom bazenima i aqua parkovima.

Ponudu AlkorPlan PVC membrana za bazene čine slijedeće grupe proizvoda:

ALKORPLAN 2000
ALKORPLAN 3000
ALKORPLAN PLATINUM
ALKORPLAN LINER

ALKORPLAN CERAMICS
Renolit Touch

Renolit XTREME

Vizualizacija bazena sa raznim tipovima Alkorplan folija: www.alkorplan.info

1.

RENOLIT ima poseban zaštitni premaz koji štiti od sakupljanja prljavštine i nečistoće, no ipak je potrebno očistiti bazen ukoliko se dobro ne održava i učestalo koristi - činite to isključivo specijaliziranim sredstvima za čišćenje folije (moguće kupiti kod nas) i mekanom spužvicom.

2.

Nikad ne koristite agresivna kemijska sredstva (otapala, lužine i sl.) niti druga sredstva za čišćenje.

3.

Nikad ne koristite abrazivne spužve i četke sa tvrdim vlaknima, koje bi mogle oštetiti površinu folije!

4.

Kemijski proizvod ne smije doći u izravan kontakt sa folijom!

 

Ispravan i najsigurniji način uvođenja bilo kojeg kemijskog proizvoda u bazen je pomoću skimmera sa uključenom cirkulacijskom pumpom. Ako je potrebno prašak, granule ili tekućinu staviti izravno u bazen, moraju se prethodno razrijediti u kantici vode, i izliti u različita područja bazena. Cirkulacijska pumpa mora biti uvijek u upotrebi za spriječavanja koncentracie kemikalija na jednom području.

5.

Izbjegavajte plutajuće dispenzere jer se mogu previše zadržati na jednom području bazena i izbijediti foliju.

6.

Ne punite bazen vodom iz nepouzdanih izvora jer može sadržavati razrijeđene metale kao željezo, bakar ili magnezij, koji mogu reagirati s kemikalijom i stvoriti mrlje. Ne koristite ni proizvode koji sadrže navedeno. Ako ste slučajno upotrijebili proizvod koji sadrži bakar ili je pristutan u vodi, treba primijeniti RENOLIT ALKORPLUS Antistain.

7.

Kontrolirajte razinu klora i pH bazena svakodnevno (ukoliko nemate automatski dozator). Ako dezinficirate svoj bazen klorom ili strojem za elektrolizu soli razina klora treba biti 1 ppm i pH između 7,0 i 7,6.

bottom of page